Ajankohtaista

10.9.2018 14.21

Sarjakuvatyöpaja 6.10.!

Työpajassa käsitellään vihapuhetta, syrjintää ja häirintää yliopistossa

Jytte järjestää lauantaina 6.10.2018 sarjakuvatyöpajan tutkijoiden työssään kohtaamasta vihapuheesta, syrjinnästä, ja häirinnästä.

 

Sarjakuvatyöpajassa tuotetaan todellisiin kokemuksiin perustuvia lyhyitä sarjakuvamuotoisia tiedotteita, joilla ongelmiin voidaan puuttua ja joilla niistä voidaan tiedottaa. Sarjakuvatyöpajan tarkastelun kohteena on erilaisia yliopisto- ja tutkimusmaailmassa ilmeneviä epäsymmetriseen vallankäyttöön liittyviä ongelmakohtia. Työpajassa tarkastellaan muun muassa häirintää, syrjintää ja työpaikkakiusaamista. Näiden ongelmien käsittely jää helposti yksittäisten tutkijoiden vastuulle, erityisesti jos tutkijoiden käytettävissä olevista toimintamahdollisuuksista vallitsee epätietoisuutta. Työpaja aloittaakin laajemman vihapuhetta ja asymmetristä vallankäyttöä käsittelevän kampanjan, jonka puitteissa Jytte pyrkii sekä avaamaan keskustelua aiheesta että tiedottamaan tutkijoita käytettävissä olevista toimintamahdollisuuksista. Järjestämämme sarjakuvatyöpajan painopiste ei niinkään ole osallistujien omissa kokemuksissa, mutta uskomme työpajan myös antavan tilaa omien kokemuksien ilmaisemiselle osallistujien oman halun mukaisesti. Lopulliset sarjakuvat toteuttaa taiteilija Sirpa Varis.

 

Työpaja järjestetään 6.10. Lyhdyssä, ja sen vetäjänä toimii sarjakuvataiteilija Emmi Nieminen. Tilaisuuteen sisältyy sarjakuvatyöpajan lisäksi myös päivän teemoihin orientoiva luento ja osallistujille ilmainen lounas. Tapausesimerkit työpajaan pyritään keräämään Jytten organisoimalla kyselyllä, johon yhdistyksen jäseniä pyydetäänkin nyt vastaamaan. Kyselyyn vastataan anonyymisti. Vastausaikaa on 21.9. saakka.

 

Löydät kyselyn linkin takaa: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf0zxfBoxRhjK3jXepQDgZa0nXiVf5_bcbM47ZozpGPYy5ZQA/viewform?usp=sf_link (huomioithan, että voit vastata kyselyyn, vaikket pääsisi paikalle työpajaan)

 

Pyydämme sitovat ilmoittautumiset (28.9. mennessä) työpajaan tällä ilmoittautumislomakkeella: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdczrhC07Qi5L8eP9gTxRF5pmTW6WU298zVWTEz0-_WSwcevA/viewform?usp=sf_link

 

Lämpimästi tervetuloa!


Palaa otsikoihin