Tiedotteet

25.5.2015 10.58

Ehdota Vuoden tieteentekijää tai tieteentekoa!

Entä mikä on mielestäsi tänä vuonna tieteenteon este?

Tieteentekijöiden liitto valitsee vuosittain Vuoden tieteentekijän tai vaihtoehtoisesti Vuoden tieteenteon. Palkintona on kunnian ja julkisuuden lisäksi tietty rahasumma.

Kyseessä ei ole puhdas tiedepalkinto, vaan tunnustus annetaan henkilölle tai teolle, joka tuo positiivista julkisuutta liitolle ja sen ajamille asioille sekä hyödyttää jäsenrekrytointia ja vuoropuhelua jäsenistön kanssa. Valinnan perusteena voi olla esimerkiksi ansioituminen opetus- ja/tai tutkimus-työssä tai muussa yliopistotyössä, yliopisto- ja tiedeyhteisössä työskentelevien tieteentekijöiden kannalta merkittävän asian ajaminen tai vaikuttaminen yliopisto- ja tiedepolitiikkaan.

Perustele muutamalla rivillä, miksi ehdottamasi tieteentekijä tai -teko on tämän palkinnon ansainnut. Ehdottajalta ja ehdotetulta ei vaadita liiton jäsenyyttä, mutta molempien yhteystiedot tarvitaan.

Lähetä ehdotuksesi 31.5.2015 mennessä osoitteeseen toimisto@tieteentekijoidenliitto.fi.
Esiraati valitsee ehdotuksista parhaat ja näistä tiedotetaan liiton www-sivuilla sekä Acatiimi-lehdessä. Lopullinen valinta julkistetaan ensi syksynä järjestettävässä tilaisuudessa.

Haluatko olla kriittinen ja tuoda julkisuuteen tieteentekoa ja tieteentekijöitä koskevia ongelmia? Ehdota 31.5.2015 mennessä edellä mainittuun osoitteeseen ajankohtaista asiaa, tekoa tai käytäntöä, joka on muodostunut tieteenteon esteeksi. Laita mukaan myös perustelusi. Liiton www-sivuille tulee edustava näyte näistä ehdotuksista. Valittu tieteenteon este julkistetaan Vuoden tieteentekijän tai Vuoden Tieteenteon julkistamisen yhteydessä.

 

 


Palaa otsikoihin