Tiedotteet

10.5.2016

Ehdota Vuoden tieteentekijää tai tieteentekoa!

Entä mikä on mielestäsi tänä vuonna tieteenteon este?

Tieteentekijöiden liitto valitsee vuosittain Vuoden tieteentekijän tai vaihtoehtoisesti Vuoden tieteenteon. Palkintona on kunnian ja julkisuuden lisäksi tietty rahasumma.

Kyseessä ei ole puhdas tiedepalkinto, vaan tunnustus annetaan henkilölle tai teolle, joka tuo positiivista julkisuutta liitolle ja sen ajamille asioille sekä hyödyttää jäsenrekrytointia ja vuoropuhelua jäsenistön kanssa. Valinnan perusteena voi olla esimerkiksi ansioituminen opetus- ja/tai tutkimus-työssä tai muussa yliopistotyössä, yliopisto- ja tiedeyhteisössä työskentelevien tieteentekijöiden kannalta merkittävän asian ajaminen tai vaikuttaminen yliopisto- ja tiedepolitiikkaan.

Perustele muutamalla rivillä, miksi ehdottamasi tieteentekijä tai -teko on tämän palkinnon ansainnut. Ehdottajalta ja ehdotetulta ei vaadita liiton jäsenyyttä, mutta molempien yhteystiedot tarvitaan.

Lähetä ehdotuksesi 31.5.2016 mennessä viestintäpäällikkö Kirsti Sintoselle (kirsti.sintonen@tieteentekijoidenliitto.fi).
Liiton hallituksen valitsema esiraati valitsee ehdotuksista parhaat. Lopullinen valinta julkistetaan ensi syksynä järjestettävässä tilaisuudessa.

Haluatko olla kriittinen ja tuoda julkisuuteen tieteentekoa ja tieteentekijöitä koskevia ongelmia? Ehdota 31.5.2016 mennessä edellä mainittuun osoitteeseen ajankohtaista asiaa, tekoa tai käytäntöä, joka on muodostunut tieteenteon esteeksi. Laita mukaan myös perustelusi. Valittu tieteenteon este julkistetaan loppuvuodesta.


Palaa otsikoihin