Tiedotteet

7.2.2018

Henkilöstön ulosmarssi Tampereella to 8.2.2018


Tampere3:n johtosääntöluonnos on lausunnoilla kuluvalla viikolla. Esitetty luonnos kaventaa merkittävästi yliopistolaisten mahdollisuuksia vaikuttaa yliopiston toimintaan. Tampereen yliopistolla järjestetään tästä syystä torstaina 8.2. klo 12 ulosmarssi.

 

Tieteentekijöiden liitto on, ottaen huomioon myös Tampereen yliopiston johdon asiasta esittämät kannat (Helsingin Sanomat 7.2.), tehnyt päätöksen Tampereen yliopistossa sekä Tampereen teknillisessä yliopistossa työskentelevien jäsentensä suojaamiseksi mahdollisilta työnantajan toimenpiteiltä 8.2. järjestettävän ulosmarssin johdosta. Päätös ei ulotu muihin yliopistoihin.

 

Tampereen yliopiston tieteentekijöiden (Tatte) sekä Tampereen tekniikan tieteentekijöiden (3T) jäsenillä on Tieteentekijöiden liiton lupa osallistua mielenilmaisuun. Tämä tarkoittaa, että yksittäinen jäsen ei kanna mahdollisia seurauksia toimenpiteestä vaan niistä vastaa tarvittaessa liitto.

 

Liitto muistuttaa, että Tampereen mielenilmaus ei liity käynnissä oleviin yliopistojen työehtosopimusneuvotteluihin.

 

Mielenilmauksella ei pyritä yliopistotyön rutiinien katkaisemiseen tai opiskelun keskeytymiseen. Kokonaistyöajassa olevien osallistuminen on helpoimmin järjesteltävissä. Toimistotyöaikaa tekevät voivat käyttää mielenilmaukseen esimerkiksi liukumia tai ruokatuntia. 

 

 

 

LISÄTIETOJA:

 

puheenjohtaja Petri Koikkalainen, 050 544 7442;

toiminnanjohtaja Johanna Moisio, 0400 874 135

 


Palaa otsikoihin