Tiedotteet

17.4.2015

Kannattaa äänestää yliopisto- ja tiedemyönteistä ehdokasta!

Tieteentekijöiden liitto on vaikuttanut puolueisiin ja kansanedustajaehdokkaisiin monin tavoin – ehkä enemmän kuin aiemmin.

Liiton ja Professoriliiton edustajat ovat tavanneet seitsemän puoluetta: perussuomalaiset (10.2.), keskusta (17.2.), kokoomus (19.2.), SDP (25.2.), vihreät (11.3.), vasemmistoliitto (19.3.) ja RKP (24.3.).

Tapaamisissa on jaettu liittojen yhteiset hallitusohjelmatavoitteet sekä keskustelu yliopisto- ja tiedepolitiikan keskeisistä ajankohtaisista teemoista: rahoituksen pitkäjänteisyys, duaalimallin kohtalo, yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen yhteistyö. Myös tutkijanuraan ja tohtoreitten työllistymiseen liittyvät kysymykset ovat olleet esillä.  

Tieteentekijöiden liitto, Professoriliitto ja Suomen yliopistot UNIFI järjestivät yhteisen vaalipaneelin yliopisto- ja tiedepolitiikasta 19.3. Helsingin yliopiston pienessä juhlasalissa. Panelisteina oli ehdokkaat kahdeksasta puolueesta: puheenjohtaja Ville Niinistö (vihr), kansanedustaja ja entinen opetusministeri  Sari Sarkomaa (kok), entinen pääministeri Matti Vanhanen (kesk), eduskunnan sivistysvaliokunnan jäsenet Mikaela Nylander (rkp) ja Mika Niikko (ps), kansanedustajat Jouko Jääskeläinen (kd) ja Anna Kontula (vas) sekä kansanedustajaehdokas Pilvi Torsti (sdp).

Acatiimi-lehden vaaliekstra ilmestyi 7.4. Siinä oli kahdeksalle puolueelle kysely yliopisto- ja tiedepolitiikan keskeisistä asioista. Muissa lehdissä vastaavaa kyselyä ei ole ollut. Lisäksi vaalinumerossa esiteltiin ne ehdokkaat, jotka ovat lehden julkaisijaliittojen jäseniä.

Tieteentekijöiden liitto on vaikuttanut osaltaan myös Akavan vaalitavoitteisiin. Liiton paikallisyhdistykset ovat ”lobanneet” omien alueidensa ehdokkaita ja jotkut yhdistykset ovat järjestäneet keskustelutilaisuuksia ennen vaaleja.  

 

Kannattaa antaa ääni yliopisto- ja tiedemyönteiselle ehdokkaalle ja puolueelle!


Palaa otsikoihin