Tiedotteet

18.4.2017 11.04

Keikkatyöläisen sosiaaliturva yhden otsikon alla

Tiedote 13.4.2017

Itsensätyöllistäjiä edustavat ammattijärjestöt julkistavat tänään Keikkatyöläisen sosiaaliturvaoppaan verkossa. Oppaaseen on koottu pätkä-, silppu, freelance- ja yrittäjätyötä tekeville sosiaali- ja eläketurvan perusteet selkosuomella. 

     "Haluamme auttaa itsensätyöllistäjiä löytämään heille tärkeän tiedon yhdestä paikasta. Sosiaaliturvalainsäädäntö on itsessäänkin monimutkaista, mutta itsensätyöllistäjien kohdalla se on erityisen mutkikasta, koska he toimivat yrittäjyyden ja palkkatyön välimaastossa”, sanoo sopimustoimitsija Erika Mattsson JHL:stä.

      Opasta ovat olleet tekemässä itsensätyöllistäjien asemaan perehtyneet ammattiliitot sekä Maatalousyrittäjien eläkekeskus MELA ja Eläketurvakeskus ETK.

Samalla aukeaa verkkosivusto itset.fi, johon Ammattiliittojen itsensätyöllistäjien yhteistyöryhmä ITSET kokoaa jatkossa alaan  liittyvää tietoa sekä tutkimuksia ja raportteja. Ryhmässä ovat mukana Erityisalojen Toimihenkilöliitto ERTO, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL, Suomen freelance-journalistit, Suomen Journalistiliitto,  Tieteentekijöiden liitto, Taide- ja kulttuurialan ammattijärjestö TAKU ry, sekä keskusjärjestöt SAK, AKAVA ja STTK.

Lisätietoa antaa edunvalvontajohtaja Petri Savolainen, Journalistiliitto 050 534 2485

Itset_promo

Palaa otsikoihin