Tiedotteet

12.10.2016

Liitto eduskunnassa kuultavana ensi vuoden budjetista

Hallituksen budjettiesitys on paraikaa eduskunnassa valiokuntakäsittelyssä. Tieteentekijöiden liiton toiminnanjohtaja Eeva Rantala oli kuultavana valtiovarainvaliokunnan sivistys- ja tiedejaostossa 12. lokakuuta. 


Liiton mielestä budjettiesitys on pettymys yliopistojen ja tutkimuksen kannalta. Yliopistorahoitusta leikataan tällä hallituskaudella noin 200 miljoonalla eurolla. Kevään kehysriihessä hallitus linjasi, että yliopistoihin ja tutkimukseen ei kohdistu uusia lisäleikkauksia. Ensi vuonna leikataan yliopistoilta kuitenkin kilpailukykysopimuksen mukaiset työnantajamaksujen alennukset 13,9 miljoonaa euroa. Kilpailukykysopimuksessa sopimusosapuolten mukaan yliopistoja ei katsottu julkiseksi sektoriksi ja näin ollen työnantajamaksujen alennuksia ei olisi pitänyt leikata yliopistoilta.


Lausunnossaan Tieteentekijöiden liitto vaatii, että yliopistoindeksin jäädyttämisestä ja kaikista muista yliopistoihin ja tieteellisen tutkimukseen kohdistuvista talousarvioesitykseen sisältyvistä määrärahaleikkauksista luovutaan.    Liiton lausunto:

lausunto_yliopistojen ja tieteen rahoituksesta talousarviossa_ HE 134.2016 [1] (pdf) (805.5 KB)

Palaa otsikoihin