Tiedotteet

22.8.2016

Neljän dosentin illallinen 25.8.

Keitä ovat dosentit, mitä he oikeastaan tekevät - ja miksi heitä parjataan julkisuudessa? Neljän dosentin illallinen on dramatisoitu iltama, joka kokoaa neljä parjattua ”kaiken maailman asiantuntijaa” keskustelemaan tieteestä, nauttimaan taiteesta ja syömään hyvin. Iltaman kruunaa naseva Sivupöytä. Meneekö kaikki akateemisen etiketin mukaan?! Neljän dosentin Illallinen - koska jokainen dosentti on vähintään yhden laulun - ja juhlan - arvoinen!

Tieteen ja tutkimuksen intohimon lisäksi ilta avaa myös akateemisia perinteitä. 1700-luvulta periytyvä dosentuuri on kenties vähiten tunnettu akateemisista arvonimistä. Miten sen saa, minkälaiset perinteet dosentuurin saamista ympäröivät? Mikä on akateemisten juhlien pukukoodi, miksi tohtorilla on miekka? Sivupöydän akateemisen juhlaperinteen asiantuntijat tarjoavat nasevia kommenttejaan myös illan kulkuun.

Puheen ja akateemisiin oppiarvoihin liittyvän puurtamisen lomasta juhlatunnelmaan siirtävät Laura Sippolan ja Helsingin yliopiston musiikkiseuran kvintetin musiikkiesitykset. Illan mittaan juhlinnan saattavat yllättäen keskeyttää myös monet muut odotetut ja odottamattomatkin vieraat.

Illan aikana tarjoiltava, Café Köketin kanssa suunniteltu Neljän dosentin menu heijastelee 1700-lukua, dosentuurin historiaa kunnioittaen. Yleisö voi tilata menun etukäteen Allegra Lab Helsingin kautta.

Neljän dosentin illallinen on osa Helsingin Taiteiden yön ohjelmaa.


TAPAHTUMAN TIEDOT:

Neljän dosentin illallinen
25.8 klo 18:30-21 (Helsingin Taiteiden yö) Cafe Köket, Kiseleffin talo, Aleksanterinkatu 28

Dosentit:
Miia Halme-Tuomisaari (Allegra Lab Hki)
Petri Koikkalainen (Tieteentekijöiden liiton pj) Eero Kontturi (puunjalostustekniikan professori, Aalto-yliopisto) Anne Nevgi (Helsingin yliopiston dosenttiyhdistys)

Sivupöytä:
Laura Kolbe (Professori, HY)
Juha Hurme (HYn protokollavastaava)
Paula Malleus (Remake 3.0)
Ninnu Koskenalho (AntroBlogi)


Musiikki:
Laura Sippola
Eero Tarasti & HYMSin kvintetti

Häiriöääni:
Taina Riikonen

Neljän dosentin illallismenu 50e
Alkoholiton vaihtoehto 35e
Menusta on myös kasvisvaihtoehto.
Menu ostettavissa ennakkoon osoitteesta:
https://holvi.com/shop/allegralabhki/

Järjestäjät:
Allegra Lab Hki ry
Tieteentekijöiden liitto - Forskarförbundet Tieteellisten seurain valtuuskunta Tieteen päivät / Vetenskapsdagarna Häiriköt-päämaja Remake 3.0


Lisätietoja:
 
http://allegralabhki.fi/4-dosentin-illallinen.html
http://www.helsinginjuhlaviikot.fi/ty_tapahtuma/neljan-dosentin-illallinen/
https://www.facebook.com/events/265644850487766/

Allegra Lab Helsinki
Miia Halme-Tuomisaari (pj)
mht@allegralabhki.fi
050 541 0226
 
Tuottaja Milla Karvonen
milla.karvonen@iki.fi
0505370044
 

Allegra Lab Hki on vuonna 2014 perustettu tieteen, taiteen ja tutkimuksen rajapinnassa oleva yhdistys, jonka tarkoitus on löytää näille aloille uudenlaisia ilmaisumuotoja sekä uudenlaista yhteiskunnallista vaikuttavuutta. Lisätietoja: http://www.allegralabhki.fi.
4DI kuva tiedotteeseen

Palaa otsikoihin