Tiedotteet

15.9.2015 14.59

Palkansaajien mielenilmaus 18.9.2015

Tieteentekijöiden liiton hallitus on päättänyt, että liitto osallistuu palkansaajakeskusjärjestöjen mielenilmaukseen perjantaina 18.9.2015. Mielenilmauksella puolustetaan työmarkkinajärjestöjen vapaata oikeutta sopia työ- ja virkaehtosopimuksista ja vastustetaan yksipuolisia ja epätasapuolisesti kohdentuvia päätöksiä, jotka heikentävät palkansaajien työehtoja.

*Voit seurata suoraa verkkolähetystä klo 11 alkaen täällä.*


Liitto suosittelee, että jäsenyhdistysten jäsenet osallistuvat oman harkintansa mukaan mielenilmaukseen. Liitto ei kuitenkaan pyri mielenilmauksella yliopistotyön rutiinien katkaisemiseen tai opiskelun keskeytymiseen. Kokonaistyöajassa olevien osallistuminen on helpoimmin järjesteltävissä. Toimistotyöaikaa tekevät voivat käyttää mielenilmaukseen esimerkiksi liukumia tai ruokatuntia. Jos osallistuu mielenilmaukseen työajalla, ei työnantaja ole velvollinen maksamaan palkkaa tältä ajalta.

Lisää asiasta Akavan sivuilla:

Miksi Akava vastustaa hallituksen toimia kilpailukyvyn parantamiseksi?
Akava mukana mielenilmauksessa ensi perjantaina
Akavan perustelut mielenilmaukseen osallistumiseen

Ohjeet virkasuhteessa työskenteleville (yliopistoissa ei ole virkasuhteisia)


Virkamiesten oikeutta osallistua mielenilmauksiin on lailla rajattu, mutta hekin voivat halutessaan osallistua perjantain mielenilmaukseen ns. omalla ajallaan eli esim. lounastauon tai liukuman rajoissa.

Perjantain 18.9. mielenilmaukseen osallistuminen


Kokoonnumme klo 10.45 alkaen Makkaratalon kulmalla, tarkemmin Keskuskadun ja Kaivokadun risteyksessä, josta siirrymme lähemmäs lavaa. Lava tulee sijaitsemaan Ateneumin lähellä Mikonkadun reunalla. Otamme mukaan banderollin, jossa on liiton logo.

Tilaisuudessa on viihdettä (musiikkia) klo 11 alkaen ja klo 11.30 alkaen juontajat haastattelevat keskusjärjestöjen puheenjohtajia, jäsenten edustajia ja eduskuntaryhmien edustajia.

Voit halutessasi ottaa osaa mielenilmaukseen joko tulemalla paikalle tai ottamalla osaa sosiaalisessa mediassa:

  • Twitterissä käytetään mm. seuraavia hashtageja: #stop #mielenilmaus
  •  Facebookista löytyy tapahtumasivu, jossa on tietoa mm. yhteiskuljetuksista. Voit myös klikata Osallistun-painiketta jos olet tulossa paikalle tai olet ”hengessä mukana”.
  • Palkansaajien keskusjärjestöt ovat avanneet osoitteessa terveisethallitukselle.fi adressin, jossa puolustetaan sopimisen oikeutta ja vastustetaan työehtojen yksipuolista heikentämistä. Jos haluat lähettää terveiset suoraan hallitukselle, osallistu nettiadressiin.

Lavan ohjelmasta näytetään suoraa live-striimausta verkossa. Linkki lähetykseen ilmoitetaan myöhemmin.

Seuraa tämän mielenilmauksen tapahtumasivua ja yhteisösivua Facebookissa. Sivuille kootaan tietoa sitä mukaa kun uutta tulee. Tieteentekijöiden liiton Facebook-sivua ja verkkosivuja päivitetään myös.

STOP_banneri_750x500_kuvalla


Palaa otsikoihin