Tiedotteet

13.11.2015 14.42

Tieteentekijät jatkaa leikkausten vastustamista

Tieteentekijöiden liitto ei hyväksy yliopistoihin ja tutkimukseen kohdistuvia leikkauksia. Liitto on adressin 367 allekirjoittajan kanssa samaa mieltä leikkausten haitallisuudesta. Liitto tukee jäseniään heidän valitsemissaan laillisissa keinoissa tilanteeseen vaikuttamiseksi. Myös työtaistelut ja poliittiset mielenilmaukset ovat määrätyin edellytyksin ammattiyhdistysliikkeen käytössä olevia vaikuttamiskeinoja.

Tosiasiallinen mahdollisuus vaikuttaa vuoden 2016 budjetin eduskuntakäsittelyyn umpeutuu hyvin pian. Liitto jatkaa vaikuttamista yhdessä muiden yliopistoalan järjestöjen kanssa budjettilakien säätämisen loppuun asti.

Myös pidemmällä aikavälillä liitto sitoutuu tavoitteeseen saada yliopistojen rahoitus ja jäsentemme työolot kestävälle pohjalle. Tässä pyrkimyksessä käytämme tarvittaessa kaikkia laillisia keinoja poliittiset mielenilmaukset mukaan lukien, mieluiten yhdessä muiden järjestöjen ja opiskelijaliikkeen kanssa.

Marraskuun puolivälin 2015 tilanteessa emme näe, että olisi mahdollista organisoida tarpeeksi nopeasti riittävän laaja-alainen ja tarvittaessa pitkäkestoinen poliittinen työtaistelu, joka tuottaisi riittävällä todennäköisyydellä toivomamme lopputuloksen. Pitkittyvän poliittisen lakon seurauksia on hyvin vaikea ennakoida. Myös voimassaoleva työehtosopimus vaikuttaa harkinnan tulokseen.

Haluamme samalla korostaa, että leikkauksiin vaikuttamisen aika on juuri nyt. Jos jäsenillämme tai muilla yliopistojen ja tutkimuksen tilasta huolestuneilla on käytössään keinoja vaikuttaa leikkauksiin julkisuuden tai verkostojensa kautta, kehotamme heitä käyttämään niitä jo ensi viikon aikana.

Lisäksi pyydämme jäsenistöämme ja muita yliopistoleikkauksista huolestuneita seuraamaan aktiivisesti Tieteentekijöiden liiton ja muiden yliopistoliittojen viestintää lähipäivinä.

Palaa otsikoihin