Tiedotteet

29.1.2014

Tieteentekijöiden liitto ei kannata tuloerojen kasvattamista

Akavan puheenjohtaja Sture Fjäderin haastattelu Helsingin Sanomissa (25.1.2014) on herättänyt keskustelua Tieteentekijöiden liiton jäsenistössä.

Haastattelussa todetaan ”tuloerojen kasvu ei ole Fjäderin mukaan välttämättä huono asia: se kasvattaa yhteistä kakkua, josta julkiset palvelut maksetaan”.

Tieteentekijöiden liitto ei kannata tuloerojen kasvattamista.

- Akavan puheenjohtajan näkemys siitä, että tuloeroja kasvattamalla saataisiin jotakin valumaan myös köyhimpien laariin, ei pidä reaalimaailmassa paikkaansa. Sillä pikemminkin murretaan olemassa olevia turvaverkkoja, toteaa Tieteentekijöiden liiton puheenjohtaja Tapani Kaakkuriniemi.

Kaakkuriniemen mukaan Sture Fjäderin lausunnot ovat kovin kaukana matala- ja keskituloisten akavalaisten maailmasta. Lisäksi niiden ajoitus oli äärimmäisen huonosti valittu, sillä parhaillaan Akavalla ja jäsenjärjestöillä on menossa jäsenhankintakampanja.

Keskusjärjestön puheenjohtaja Fjäder puhui kyseisessä haastattelussa myös veroasteen alentamisesta.

- Vaatimus tuloverotuksen keventämisestä osuu huonosti akavalaisiin asiantuntijoihin, joista huomattava osa toimii julkisen sektorin työpaikoissa. Se myös sopii aika huonosti talouden tilanteeseen, jossa ajelehditaan kriisistä toiseen, Kaakkuriniemi kommentoi.

- Niin kauan kuin julkinen sektori rahoitetaan verovaroin, tällainen lausunto on kuin sahaisi oksaa, jolla itse istuu, sanoo Kaakkuriniemi.

Tieteentekijöiden liiton jäsenten keskipalkka on noin 3300 euroa kuukaudessa. Jäsenistöstä hieman yli puolella on tohtorin tutkinto. Jäsenistä yli 60 prosenttia on määräaikaisissa työsuhteissa. 

 

 

 

  


Palaa otsikoihin