Tiedotteet

13.10.2014 12.30

Vuoden tieteentekijä - yliopisto-opettaja Kimmo Svinhufvud

TIEDOTE

JULKAISTAVISSA MA 13.10.2014 KLO 12.30

 

 

 

Vuoden tieteentekijä – yliopisto-opettaja Kimmo Svinhufvud

 

 

Tieteentekijöiden liitto on valinnut Vuoden tieteentekijäksi filosofian tohtori Kimmo Svinhufvudin Helsingin yliopistosta. 43-vuotias Svinhufvud toimii äidinkielen yliopisto-opettajana Helsingin yliopiston Kielikeskuksessa. Hän opettaa kirjoittamisen kursseja muun muassa graduntekijöille ja väitöskirjatutkijoille. Nimitys julkistettiin Tieteentekijöiden liiton seminaarissa Opetus – välttämätön hyvä? maanantaina Helsingissä.

 

Kimmo Svinhufvud-9
Kuva: Veikko Somerpuro
Tieteentekijöiden liitto arvostaa Svinhufvudin työtä yliopisto-opetuksen kehittäjänä. Hän on omalla esimerkillään ja työllään vaikuttanut suuresti opiskelijoiden motivaatioon ja opiskelutaitoon. Opetusansioista on osoituksena, että Svinhufvud on ollut vuodesta 2013 lähtien Helsingin yliopiston Opettajien akatemian jäsen.

 

Svinhufvud pitää suosittua Gradutakuu-blogia (www.gradutakuu.fi), josta monet opiskelijat ovat löytäneet käytännön neuvoja ja tsemppiä lopputyön tekemiseen. Blogi syntyi jatkeena hänen kirjamuotoiselle graduoppaalleen, Gradutakuu (Tammi 2009).

 

Kimmo Svinhufvud opettaa graduntekijöitä Helsingin yliopistossa, ja hän on lisäksi kouluttanut opinnäytteen tekijöitä ja ohjaajia laajasti eri yliopistoissa ja ammattikorkeakouluissa.

 

Perustutkinto-opiskelijoiden lisäksi Svinhufvud opastaa myös väitöskirjantekijöitä. Suosittu Tohtoritakuu-blogi (www.tohtoritakuu.fi) aloitti syksyllä 2012. Sen pohjalta on valmisteilla Tohtoritakuu-kirja, jonka pitäisi ilmestyä alkuvuonna 2015. Svinhufvud on julkaissut myös Kokonaisvaltainen kirjoittaminen -nimisen, kirjoittamista ja kirjoittamisen tutkimusta käsittelevän kirjan (Tammi 2007). Myös Tieteen popularisointi on lähellä Kimmo Svinhufvudin sydäntä. Tieteen yleistajuistaminen -kirjassa (Gaudeamus 2013) on hänen artikkelinsa verkkoon kirjoittamisesta.

 

Omalla alallaan Svinhufvud on arvostettu ja monipuolinen tutkija. Viime vuonna valmistunut korkeatasoinen väitöskirja käsittelee opettajan ja opiskelijan vuorovaikutusta graduntekovaiheessa. Post doc -tutkimuksessaan Svinhufvud tarkastelee kirjoittamista ja ohjausta opintopsykologin vastaanotolla.

 

 

 

LISÄTIETOJA:

 

yliopisto-opettaja, FT Kimmo Svinhufvud, 040 561 8441;

valinnan perustelut: Tieteentekijöiden liiton puheenjohtaja Tapani Kaakkuriniemi, 0400 309 005;

viestintäpäällikkö Kirsti Sintonen, 040 5622 965;

kuvat: viestintäassistentti Milla Talassalo, 050 337 0551, milla.talassalo@tieteentekijoidenliitto.fi

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Palaa otsikoihin