Tiedotteet

8.2.2018

Yliopistohenkilöstö marssii ulos Tampereella


Tampereen yliopistolla järjestetään tänään puoliltapäivin henkilöstön ulosmarssi. Henkilöstö ei voi hyväksyä lausunnolla olevaa luonnosta uuden yliopiston johtosäännöksi. Esitetty versio kaventaa merkittävästi henkilöstön ja koko yliopistoyhteisön mahdollisuuksia vaikuttaa valmisteilla olevan säätiöyliopiston toimintaan.

”Olemme jo kuukausien ajan vastaanottaneet huolestuneita viestejä yliopistolaisilta Tampereelta. Toivottavasti mielenilmaus palauttaa asian raiteilleen niin, että henkilöstön vaikutusmahdollisuudet turvataan ja uuden yliopiston valmistelu jatkuu asianmukaisesti järkevässä aikataulussa", kommentoi Tieteentekijöiden liiton puheenjohtaja Petri Koikkalainen.

Tampereen yliopiston 45-jäseninen kollegio on katsonut lausunnossaan, että säätiöyliopiston siirtymäkauden hallituksen laatimissa luonnoksissa on yliopistolain vastaisia ja yliopiston itsehallintoa loukkaavia esityksiä.

Kahden yhdistymässä olevan yliopiston erilaiset ”olomuodot” ovat hiertäneet uuden yliopiston valmistelua: Tampereen yliopisto on julkisoikeudellinen yliopisto ja Tampereen teknillinen yliopisto on säätiöyliopisto.

Tieteentekijöiden liiton hallitus on tehnyt päätöksen, joka suojaa liiton tamperelaisten jäsenyhdistysten jäsenten osallistumista torstaiseen ulosmarssiin.

Mielenilmauksella ei pyritä yliopistotyön rutiinien katkaisemiseen tai opiskelun keskeyttämiseen. Liitto myös muistuttaa, että Tampereen mielenilmaus ei liity käynnissä oleviin yliopistohenkilöstön työehtosopimusta koskeviin neuvotteluihin.  

 

LISÄTIETOJA:

puheenjohtaja Petri Koikkalainen, 050 544 7442;

toiminnanjohtaja Johanna Moisio, 0400 874 135

 

 

 

 

 


Palaa otsikoihin