Uutisia

6.3.2015 11.53

Lahjoita naistenpäivänä oikeus kuulua ammattiliittoon

Tiedote 4.3.2015 / SASK ry

Lahjoita naistenpäivänä oikeus kuulua ammattiliittoon

"Samiah on intialainen kirjanpitäjä Bangaloresta. Aikaisemmin hän työskenteli 12–14-tuntisia työpäiviä firmassa, jolle moni eurooppalainenkin yritys on ulkoistanut taloushallintonsa. Kunnes hän sai tarpeekseen..."

Sunnuntaina 8. maaliskuuta vietetään kansainvälistä naistenpäivää. Auta naistenpäivänä kehitysmaiden naisia nousemaan köyhyyskierteestä tarjoamalla heille mahdollisuus kuulua ammattiliittoon. Köyhyys kehitysmaissa ei vähene ilman ammattiliittojen ruohonjuuritason työtä.

Pelkkä työ tai työpaikkojen synnyttäminen ei riitä nostamaan naisia köyhyydestä, vaan työehtojen on oltava inhimilliset ja palkalla pitää pystyä elämään. Myös tulonjaon on oltava oikeudenmukainen.

Sano naistenpäivänä vahva ei naisten nälkäpalkoille ja epäinhimillisille työoloille kehitysmaissa. Tue Suomen Ammattiliittojen Solidaarisuuskeskuksen työtä. Tarjoa naistenpäivänä mahdollisuus kuulua ammattiliittoon.

Lue Samiahin koko tarina ja lahjoita sivulla http://www.sask.fi/lahjoita.

Vahvan tehtävä on tukea heikkoa!
ystvnpiv1SASK

AY-LIIKKEEN GLOBAALIT TASA-ARVOHAASTEET:

  • Globaalisti naisten osuus palkkatyössä käyvistä on 26 prosenttiyksikköä pienempi kuin miesten.
  • Suurin osa maailman pätkä- ja silpputöistä lankeaa naisten harteille.
  • Maailmanlaajuisesti naisten keskipalkat ovat 4–36 prosenttia matalampia kuin vastaavan tason tehtävissä olevien miesten.
  • Maailman ammattiliittojen jäsenistä naisia on noin 40 prosenttia, mutta ammattiliittojen johtotehtävissä heidän osuutensa on vain noin 15 prosenttia.
Lähde: ITUC
Palaa otsikoihin